Byggsäckar

Att bli av med allt bråte

Att bli av med allt bråte

Att bli av med restmaterialet efter en renovering i Stockholm är inte helt lätt. Speciellt inte om man bor i en lägenhet någorlunda centralt i stan. Var gör man av skräpet? Eller det behöver ju inte ens vara skräp kvar efter en renovering. Var gör du av allt det du samlat på dig i förrådet under alla åren? Allt det där du trodde kanske skulle komma till användning en vacker dag. Grovsoprummen brukar inte kunna svälja några större volymer och du kan ju inte begå kardinalsynden och smyga ner det i hushållssoporna.

 

Mot återvinningen

Det kanske är dags för en tripp till återvinningen, men var ligger den? Har du bil så att du kan ta dig dit? Är den ens öppen nu? Om du likt många stockholmare som bor centralt inte har en bil blir en tur till den närmaste återvinningen ett projekt i sig. Det ska hyras eller lånas en bil, kollas upp vilka återvinningsstationer som finns och vilka som är öppna. Sedan får man kolla att den man tänkt åka till faktiskt tar emot det material man vill bli av med. Det är faktiskt inte helt säkert. Efter det ska allt sorteras upp så att ni inte behöver göra det på plats samtidigt som andra stressade besökare stirrar surt på er.

Smartare lösning

På väg till återvinningen ser ni flera säckar utmed vägen. Ni har sett byggsäckar i Stockholm förut, men aldrig riktigt tänkt på det. Är inte de endast till för professionella byggare? Nej, det är de inte. Vem som helst kan hyra byggsäckar till sin renovering eller förrådsrensning.

Kolla till exempel med företaget Gert Falk Emballage, som förutom att de tillhandahåller det mesta inom emballage, även har byggsäckar för en rad olika behov. Slipp alla plastsäckar som går sönder i trapphuset. Dessutom går det att få dem hämtade mot en avgift. Tänk om ni hade vetat det innan ni trasslade med allt annat.