Att handla på auktion har blivit ett folknöje
Att gå och handla på auktion har blivit ett rent folknöje men är egentligen inte en ny företeelse. Auktioner i olika former har funnits i årtusenden. Ända sedan sextonhundratalet har försäljning med budgivning förekommit precis som det gör idag. Vill man lyckas med sina auktionsköp är det viktigt att man läser på ordentligt annan auktionen. Detta gör man enklast via de olika auktionshusens hemsidor eller i auktionskataloger. Det förekommer också auktioner där den enda informationen man kan inhämta innan försäljningen är via den visning som hålls strax innan.
Läs på innan budgivningen så ökar chansen att göra en god affär
Det man ska leta efter då man inhämtar information och läser på är produktionsdatum och produktionsplats. Detta gäller främst om man vill handla designmöbler på auktion då många av dem ännu tillverkas och man helst inte vill handla nyproduktion. Naturligtvis ska man även titta efter fel och andra brister, särskilt om man går på en visning på de lite mindre auktionerna på landsbygden. De stora auktionshusen bör beskriva fel i sina kataloger. Handlar man på auktion på nätet och endast ser möblerna och föremålen på bild är det extra viktigt att kolla mått så att man förstår storlek. Man vill inte att det sedan ska komma som en överraskning och det inte får plats där hemma.
Lättare att fynda på de mindre auktionerna
Auktioner finns både på internet, i de flesta av våra städer och i vissa fall även på landsbygden. Priserna kan skilja ganska mycket olika städer emellan. En auktion i Luleå är exempelvis billigare och lättare att fynda designklassiker på än i Stockholm. Det är i regel dyrare i storstäderna då det är många som slåss om samma saker. Dock inte alltid då utbudet och omsättningen också är större. Oavsett priset så är det en upplevelse att gå på auktion.