husbilar

Dags att byta stugan mot en husbil

Dags att byta stugan mot en husbil

Det har under lång tid varit lite av en statussymbol att ha sommarstuga. Ett sommarhus som efter att den var betald inte kostade mer än renovering och eventuellt ett fiskekort. Men idag är det annorlunda. Det har tillkommit kostnader som bl.a. sophämtning och därav har endel av enkelheten delvis försvunnit.

Men det finns ännu en orsak till att sommarstugan fått konkurrens om att vara ett av det mest önskade köpen inför svenska sommardagar. Nämligen att barnen numera inte tycker att det är lika kul att vara i stugan. De vill heller åka till all inclusive hotell ute i världen och njuta av en säkrare sol och salta bad. Plus massor av glass förstås.

Delad första plats med utlandssemestern

Husbilar har gjort sitt intåg i svenskarnas hjärtan och det ser ut som om de är här för att stanna. Anledningen är att de är allt det som stugorna en gång var – enkelt och roligt. Dessutom kan man packa familjen och alla saker man behöver i husbilen och åka dit solen lyser.

Från dag till dag kan man upptäcka en ny plats och nya äventyr både i stadsmiljö och ute på landet. Man kan välja att stanna på en camping eller någon annan parkering som passar bra just för stunden.

 

 

Vad ska man tänka på när man köper husbil?

Först och viktigast i den bemärkelsen att man ska kunna köra bilen är att man har rätt körkort. B-körkort fungerar på nyare husbilar, men skulle man köpa en betydlig äldre modell ska man veta att om de är från tiden före 1 juni 1996 så klassas de som lastbilar och kräver C-körkort.

Köper man en begagnad är det viktigt att man ser över samma saker som om man skulle köpa en bil och även en husvagn. Man behöver se över kylskåp, gasen, inredningen m.m.