Jakt

En härlig naturupplevelse

En härlig naturupplevelse

Något som de flesta som håller på med jakt och fiske nämner är naturupplevelsen som man får sig till livs. Det är fritidssysselsättningar som man oftast gör tidigt på morgonen när solen precis gått upp, daggen glittrar och man är ensam i naturens tystnad. Om det är fiske inom jaktområdet man trivs med så får man även glittret i vattnet och ett lugnande porlande ljud på köpet. Men det handlar inte enbart om naturupplevelsen när man är på jakt. Självklart är man gladare om man kommer hem med en fångst som man kan tillaga en god middag av.

 

Rätt utrustning hjälper

För att ha framgång i både jakt som fiske krävs att man använder sig av rätt utrustning. Även om det skulle kunna hända att man råkar få en fisk på kroken av ren och skär tur så är det något man absolut inte kan räkna med om man är fel utrustad. Olika fiskar lockas av olika bete, eller flugor, och har olika rörelsemönster på olika djup i olika vatten. Därför är det viktigt att man vet var man ska fiska och vilken fisk man hoppas fånga med den fiskeutrustning som man har till buds.  

 

 

Tid och plats

Men det finns även en annan variabel när det kommer till lycka inom jakt och fiske och det är tid på dygnet, säsong och om det är pålandsvind eller frånlandsvind. Fiskarna rör sig på olika platser beroende på om de leker eller ej och om de är ute efter mat och varmare vatten. En fiskare som känner till alla dessa fakta kan automatiskt bli mer framgångsrik och förena nytta med nöje. Men inom jakt är det också viktigt att veta när man ska behålla sitt byte eller låta det gå. Det kan vara ett djur som man inte vill jaga eller som behöver växa lite till.