Handelsträdgård

En kreativ plats

En kreativ plats

För de av oss som har tillgång till en trädgård är en handelsträdgård en ganska underbar plats. Det är lätt att gå runt med lätt beslöjad blick och förälska sig i den ena växten efter den andra. Tankarna far iväg och vi försöker föreställa oss hur det vi ser just nu passar ihop med sådant som vi redan har hemma på tomten. Ibland är vi också på en handelsträdgård i rent rutinmässiga ärenden. Det behöver göras inköp. Jord eller täckbark, frön och krukor eller kanske material till odlingsbäddar av varjehanda slag? För trädgårdsfantaster är en handelsträdgård platsen där drömmar börjar, eller uppfylls.

 

Vad kan man finna hos en handelsträdgård?

Här finns allt du behöver för att göra en trädgård helt efter din egen smak. Vi kan inte göra mycket åt klimatet vi lever i, så bananträd går bort. Men om du tycker om fruktträd finns allehanda sorter att köpa här, tillsammans med bärbuskar och perenner. Självklart har handelsträdgården mer än bara växter, jord och jordförbättring. Du kommer att hitta marksten och prydnadssten. Här finns artiklar till trädgårdsdammen och till fågelbadet, krukor och spaljéer. För många av oss är trädgården ett favoritprojekt och på en handelsträdgård som http://www.stangatradgard.se/ kan du hitta det du behöver. 

 

 

Den kompletta handelsträdgården

Alla har vi olika förutsättningar och önskningar. Alla har inte möjlighet att själva aktivt delta i det ibland slitiga arbetet som det innebär att sköta en trädgård. Lyckligtvis finns det då andra som kan hoppa in. Det du inte själv kan, orkar eller hinner gör kan någon annan ta hand om. En mångsidig handelsträdgård erbjuder även tjänster av varierande slag. Behöver du assistans med grävning, utläggning av gräsmatta eller plattläggning så hjälper en trädgårdsmästare gärna till. Likaså kan du få hjälp med andra sysslor, som plantering och gräsklippning, trädbeskärning eller lövhantering. En komplett handelsträdgård har det mesta och hjälper gärna till.