däckverkstad

En viktig del av bilen

En viktig del av bilen

En däckverkstad vet att om inte däcken fungerar så fungerar ingenting på en bil, så därför är det en av de viktigaste delarna på bilen och bör tas om hand extra noga. Men däcken är inte endast en viktig funktion för att bilen överhuvudtaget ska röra sig framåt utan också den viktigaste delen ur säkerhetsaspekt. När man ser på en bil så ser man storleken och tror lätt att ju större bilen är, desto tryggare och säkrare är den på vägarna. Och det kan delvis stämma, om däcken på bilarna är desamma. För det är endast ungefär ytan av en handflata som är i kontakt med underlaget.

 

En handflata mot vägen

Om man ser på sin bil och sedan tänker på att det endast är en handflatas storlek av däcket som har kontakt med marken så är det säkert många som börjar prioritera annorlunda när det gäller investeringar i sin bil. Har man dåligt mönsterdjup så är det direkt till en däckverkstad i Ramnäs man ska åka och inte till biltvätten. Hur man mäter mönsterdjup på sina däck kan man enkelt hitta på internet, men om man är osäker så kan man få hjälp på en däckverkstad att se över däcken så att de är godkända och säkra.

 

 

Däck och bromsar

När det gäller däcken så är det först och främst mönsterdjupen som är viktiga, eftersom det har med skicket på väghållningen att göra. Ett för dåligt mönsterdjup ger också dryga böter vid en poliskontroll. Viktigt är också att man kontrollerar däcktrycket med jämna mellanrum, och anpassar det efter yttertemperatur. Information kan man lätt läsa sig till via internet. I kontakt med däcken finns broms-paketet och det är också en av bilens viktigaste delar. Utan fungerande bromsar så är bilen livsfarlig och därför bör man ha extra uppsikt om man märker att bromsverkan försämras.