Färdig gräsmatta

Ett grönt 2020

Ett grönt 2020

Gräset är inte alltid grönare på andra sidan.
Däremot är det alltid grönare på andra sidan av hösten – altså på sommarsidan.

Ja det är verkligen höst nu. Eller ”En rejält bra höst”, som någon sa häromdagen. Och det är bara att hålla med: Nu börjar träden både skifta färg och tappa sina löv. Har man bra kläder så brukar dock hösten vara rätt trevlig.
Är man beredd på att det snabbt kan vända från soligt till relativt regnigt, så är det otroligt fint att promenera runt i september och oktober. Men för den som inte har en jacka som tål en spontanskur, ja då är hösten riktigt seg.

Det tristaste är väl nästan att det inte är lika lätt att hitta ställen att sitta på, och bara ta det lugnt. För även de dagar när det inte är särskilt kallt ute så är gräset alltid blött. Ju mer regn som kommer ju geggigare blir det. Nej då är man förvisad till att stå. Eller att hitta en bänk att sitta på.

Nu ska inte denna drapa bli för pessimistisk. Alla årstider har ju sin charm.
Ska man ändå inte vara på gräsmattan just nu kanske det är läge för att skaffa en ny. En sådan där färdig gräsmatta som kommer på rulle. Då kanske det kan bli riktigt frodigt och grönt till våren och sommaren 2020.

Ja det är i varje fall värt att kika på Turfmans hemsida om man är nyfiken. Där har man odlat och sålt gräsmattor i mer än 40 år, så det är inte några gröngölingar man har att göra med.

Tänkt att slippa den där trista gräsmattan som aldrig riktigt vill bli bra. Bara rulla ut en ny början och se till att det blir rätt från start. Det kan bli en härlig sommar 2020 som sagt. Med många barfotastunder därhemma i trädgården.