flatcaps

Flatcaps är ett nygammalt mode

Flatcaps är ett nygammalt mode

Ibland kommer gamla seder tillbaka, men för ungdomarna är det något helt nytt och intressant. Retrotapeter, spröjsade fönster och liknande är exempel på det. I modevärlden dyker det också upp sådant som vi har sett förut, men med ny snits, nya färger eller andra material.

Flatcaps är en sådan trend som har kommit tillbaka. En gubbakeps som bönder brukar ha, eller verkstadsjobbare. Men nu sitter flatcaps på välklädda killar som är coola och som har mössan som en del av sin klädstil på stan.

Välkänt men ändå nytt

Kepsen har ett litet brätte, är platt mitt på huvudet och lite högre baktill. Du känner säkert till modellen. Även inom golfsporten har vi sett folk bära flatcaps, så det är ett välkänt mode, men det blir som nytt när det används i andra sammanhang också.

Unga poeter i flatcaps, killar i flatcaps på stan, ja ibland hajar man till när nya generationer tar upp gamla trender och förnyar dem. Vill du också skaffa flatcaps, antingen som hantverkare eller som poet eller för att vara snygg på festen, så kan du enkelt beställa dem. De finns i olika färger och utföranden, så välj något som passar din stil, och du hittar dem lätt på internet.

Kepsar med tradition

Flatcaps är så traditionella, men ändå så anonyma, och ändå så personliga på samma gång. Det är en gåta hur det fungerar, men de signalerar både tradition och tillhörighet. De fungerar till exempel bra i en förening eller klubb, där man vill ha en gemensam symbol men ändå inte se utklädd ut.

Skaffa flatcaps i samma färg och material till klubben, företaget, fiskegänget eller sånggruppen. Det är en kul grej men är varken pråligt eller dyrt. Och visst kan tjejer ha flatcaps också, och det kan också vara en kul grej, som en tradition fast på ett nytt sätt.

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://alltomkonst.se/

https://konst-bloggen.se/

https://konst-rikt.se/

https://konst-sidan.se/

https://konstbloggen.se/

https://konstihemmet.se/

https://konstinspiration.se/

https://konstnytt.se/

https://konstsajten.se/

https://nyare-konst.se/

https://utforska-konst.se/

https://vardags-konst.se/