Flugrullar

Flugfiske – en materialsport

Flugfiske – en materialsport

Det mesta av flugfiskets tjusning ligger såklart i själva fiskandet. Kanske tycker man bäst om att få en stund av egen kvalitetstid vid en lugn favoritsjö. Kanske är fisket som bäst tillsammans med några goda vänner när man åker till ett härligt strömmande vattendrag och har en vänskaplig tävling i vem som kan dra upp den största firren. För många ligger det också en stor glädje i att binda sina egna fiskeflugor och fundera kring sitt nästa inköp av fiskematerial. Man kan aldrig ha för många flugor och det finns en hel uppsjö av olika flugor att köpa och själv binda. Även linan är viktig.

 

Att våga löpa linan ut

Visst kanske man vågar löpa linan ut, men det är inte det man helst vill göra när man flugfiskar. Vid flugfiske används ingen särskild tyng utan det är själva linan som är tyngden. Linan och reservlinan, backingen, sitter på en flugrulle och flugrullen är en viktig komponent i fisket. De flesta flugrullar har en spole med vid diameter som gör kampen med fisken snällare. En bra flugrulle gör också att tafsen mer sällan slås av och att det går snabbare att rulla in linan.

 

 

Få bra rullning på fiskematerialet

Flugfiskare i Göteborg har fler olika fiskevattnen att välja på. Med närhet till både hav, åar och sjöar finns det många olika miljöer att välja på. Även vid köp av fiskematerial finns det bra fångstområden för den fiskeintresserade göteborgaren. Oavsett om man vill ha ett nytt flugfiskespö eller flugrullar i Göteborg är en bra sportfiskebutik guld värd. Där finns personal som delar ens passion för fisket och som mer än gärna delar med sig av sina stora kunskaper om fiskematerial. För precis som med andra materialsporter så finns det onekligen en stor glädje i att få nöta och blöta alla detaljer ordentligt.