Gasolflaska/gasolflaskor

Har du hört talas om www.primagaz.se?

Har du hört talas om www.primagaz.se?

Någon gång så där i mars eller april börjar det märkas. Dagarna börjar bli längre. Sommaren nalkas och med den kommer även den obligatoriska, efterlängtade grillfesten. Kommer du att vara redo? Grillen tas fram ur förrådet och rengörs. Köttet förbereds i köket. Så blir det även dags att skaffa en ny flaska gasol. Den gamla tog slut i fjol. Men även något så rutinmässigt som att köpa en gasolflaska måste göras med miljötänk. 

Du kanske tänker: “Jag trodde att gasol var det miljövänliga valet?” Det har du alldeles rätt i. Vill du ta ett steg till? Då kan du försäkra dig om att den gasol du köper är tillverkad av hållbar biomassa. På www.primagaz.se hittar du ett exempel på hur detta kan fungera. 

 

Säkerhetsråd angående gasoltuben

När man grillar med gasol är det ganska vanligt att man ställer in tuben i skåpet under grillen. Känner du igen dig i denna vana? Då finns det en sak du måste göra snarast möjligt. Kolla om din grill verkligen är godkänd för detta. De flesta grill-leverantörer rekommenderar inte denna procedur. 

Anledningen är att gasolflaskan kan bli för varm. Detta kan orsaka en olycka. Därför är det en bra idé att regelbundet gå igenom instruktionerna. Är du inte säker på vad som gäller för din grill? Ställ gasolflaskan utanför skåpet för säkerhets skull. 

Glöm inte att testa grillen för läckage varje gång du skaffar ny gasolflaska!

 

 

Gasolens liv bortom grillpartyt

När man hör begreppet “gasol” tänker man oftast på semestern. Gasol är ju en händig energikälla för grillning och camping, samt matlagning i stort. Men gasolen jobbar även dubbelskift inom industrin. Över hälften av världens gasolförbrukning används inom stora industrier. Några exempel på dess användningsområden är: 

  • Inom jordbruket för spannmålstorkning. 
  • Inom livsmedelsindustrin, för kafferostning och bakning.
  • Inom pappersmassaindustrin, för torkprocesser. 
  • Inom järn- och stålindustrin, för gjutning och värmebehandling.