advokat

Hitta en advokat i Göteborg

Hitta en advokat i Göteborg

Det kan komma ett tillfälle i ditt liv då du behöver anlita en advokat. Det kan vara att du behöver någon som för din talan i ett familjeärende eller om ett brott har begåtts. Då krävs det att du hittar någon som du kan lita på för att representera dig. Din advokat är någon som du kommer att spendera mycket tid med, därför är det viktigt att du anlitar rätt person. En advokat sätter alltid dig och dina behov först. De har dessutom tystnadsplikt. Om du letar efter en advokat i Göteborg är https://advokatfirmanop.se/sv ett länktips. Välj en advokatbyrå med bred kompetens och många års erfarenhet. 

 

 

Vad är skillnaden mellan jurist och advokat?

Nästan vem som helst kan starta en juristfirma, men det är betydligt svårare att starta en advokatfirma. För att få kalla sig advokat krävs det främst att personen har en juridisk utbildning med examen. Detta är en utbildning som tar fem år att slutföra. Det krävs även att advokaten är medlem i Advokatsamfundet och följer deras regler och stadgar. En advokat måste sätta sin klients intressen först. Om Advokatsamfundet finner att advokaten har brutit mot reglerna kan detta ge böter på 50.000 kronor. 

 

Hitta en firma med en lång erfarenhet

När det kommer till att anlita en advokat bör du givetvis välja  någon som har erfarenhet inom branschen. En bra advokat kan vara skillnaden på om du vinner ditt mål eller förlorar det, därför är det viktigt att du anlitar rätt person. En rekommendation är att du kollar upp vad tidigare klienter har att säga om firman. Kolla även igenom deras hemsida för att se vad för mål de har tagit sig an innan. Det viktigaste när du anlitar en advokatbyrå är dock att du känner att de är kunniga inom det ämne du behöver hjälp med.