Kattpensionat

Hotell för husdjuren

Hotell för husdjuren

Om man ska resa bort och inte hittar någon som kan passa familjens katter så är det möjligt att lämna in dem på ett kattpensionat. För en del kattägare kan det kännas tufft att lämna ifrån sig sina små älsklingar till människor man inte känner och dessutom att katterna ska vara i en ny miljö. Men för husdjuren brukar det vara tvärtom. Kattpensionat i Stockholm har inredda bås som passar katter som handen i handsken. Där finns allt som en katt kan behöva både för att äta, dricka, leka och sova gott.

 

Aktivitet och kompisar

På ett kattpensionat får katterna dagar fulla av kompisar att prata med och personal som på alla sätt tar hand om katterna på det sätt som de önskar. De är även noga med att hålla dygnsrytmen så lampor släcks under nätterna och katter som verkar sakna sina ägare kan få extra uppmärksamhet och gos. På många kattpensionat har även katterna en uteplats där de kan gå utomhus och få frisk luft om de vill. Det kan vara extra spännande att få se sig omkring och kanske spana på någon fågel som vågar sig nära.  

 

 

Filt och mat

De flesta kattpensionat har allt för katten, men om man önskar så kan man ta med egen mat, filt, säng och leksaker. Viktigt är dock att man inte tar med de leksakerna som gör höga ljud, eftersom det också stör de andra boende på kattpensionatet. Förutom alla kattens tillbehör är det viktigt att man även lämnar sitt telefonnummer och telefonnumret till någon vän som kan rycka in ifall något mod all förmodan skulle hända under kattens vistelse på kattpensionatet. Katten bör även vara vaccinerad och ha en försäkring för att inget problem ska uppstå ifall katten skulle bli sjuk eller skada sig under vistelsen. Var även noga med att meddela längden på vistelsen och hämtningstiden.