Omrörare Malmö

Ingen mjölk i Malmö utan omrörare

Ingen mjölk i Malmö utan omrörare

Har du någonsin stirrat in i mejerikylen i affären och ställt dig frågan var all mjölk kommer från? Hur går det till innan mjölken paketeras och Skånemejerier sätter sin logga på kartongen? Ibland skojas det om att skolelever i Stockholm på riktigt trodde att mjölk produceras i fabriker. Du vet att den kommer från kon. Men vad är det som händer på vägen från kons spenar till att mjölkkartongen är redo att tas hem och ställas i ditt eget kylskåp? 

Som så mycket annat handlar det om en process. En process där vätska ska förflyttas med en pump. Det finns dock några steg på vägen, och där har omröraren en central roll. Det går inte bara att skicka iväg vätskan som den är med pumpen och sedan fylla på mjölkkartongerna. Först ska den blandas ihop, ett jobb som görs just av den Omrörare i Malmö eller var i Skåne nu denna skånska mjölk nu förbereds innan den tar plats i mejerikylen. 

 

 

Rörs om i alla vätskor

Det gäller för övrigt inte bara mjölk och andra mejeriprodukter, utan all vätska som ska mixas till en specifik konsistens innan det är dags att transportera bort den. Det finns nog ingen företag som hanterar vätskor som inte blandar den på något sätt med hjälp av en omrörare.

Saker som lim, till exempel, blandar inte sig själv. Det är dessutom extremt trögflytande. Utan en omrörare som rör om i konsistensen kommer vätskan antagligen att fastna i den pump som ska transportera vidare limmet. 

Det svarar möjligtvis inte på frågan om vad som exakt händer med mjölken från att den har lämnat kon till att den befinner sig i ditt dricksglas. Men allt du behöver veta här och nu är att den knappast hade sett ut eller smakat så som den gör om det inte vore för omrörare.  

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://dagligt-talat.se/

https://dagligtnytt.se/

https://Info-posten.se/

https://informationer.se/

https://informativt.se/

https://KortSagt.se/

https://NyttOchKrytt.se/

https://NyttPåTavlan.se/

https://SedanSist.se/

https://solonyheter.se/

https://svenska-nyheter.se/