kran

Kranbilen är en tungviktare

Kranbilen är en tungviktare

Ska du lyfta riktigt tunga saker, finns det kranbilar du kan hyra. Sådana är det inget man skaffar själv, för det är väldigt dyra och tunga bilar som lyfter mängder av ton. Hyr du en kranbil ingår föraren, och det är en specialist som kan utföra alla lyft på ett säkert sätt.Det finns kranbilar i olika modeller som lyfter från trettio ton upp till mer än tvåhundra ton. Behöver du lyfttjänst med exempelvis en kranbil i västerås, är det lätt ordnat. Då är det bara att kontakta ett kranbilsföretag i närheten.

 

Utskjutande bom ger säkert avstånd

Kranbilar används väldigt mycket vid byggen, till lyftning och vid pålning. Dessa bilar är försedda med utskjutande teleskopisk bom, som gör att räckvidden blir mycket stor. Bommen på den största modellen kan skjutas ut till sextio meters längd. Själva kranbilen kan stå på betryggande avstånd och ändå kunna lyfta och göra ett fullgott jobb utan att riskera att tippa. Marken kan ju vara schaktad och den kan vara ojämn, men en kranbil är en kraft att räkna med och den står stadigt. Dessa maskiner är speciellt avsedda för tunga lyft och är perfekta för byggen.

 

 

Tar gärna hand om entreprenaden

Du kanske inte bara behöver ett enstaka lyft, utan vill ha ett större pålningsjobb utfört. Då ska du kontakta kranbilsföretaget, för de kan också genomföra större projekt. Har du stora byggen på gång, är det bra att ha kontakt med en kompetent resurs som kan ta på sig entreprenaden. Kranbilar finns i olika modeller, och inga uppdrag är för små eller för stora. Det finns förstås också tillbehör till kranbilarna, som till exempel pallgafflar, personkorgar, materialkorgar och huslyftbalkar. Vad du än har för uppdrag kan du med förtroende vända dig till ett sådant kranbilsföretag. Där finns både kompetensen och de rätta materiella resurserna för att klara uppgiften.