kran

Med en kran är inget lyft för stort eller för litet

Med en kran är inget lyft för stort eller för litet

Det finns många anledningar till att använda sig av en lyftkran. Det kan vara på en byggplats där husgrunderna måste lyftas ner. Eller så kan det vara en privatperson som precis har flyttat men möblerna inte går att få upp för trapporna. Då är det dags att anlita sig av en lyftkran för att göra arbetet enklare och självklart även säkert. Varför göra ditt jobb svårare än det behöver vara? Att anlita en kran kommer att göra det mycket enklare för dig att utföra ditt arbete.

 

Olika sorters kranar

En av de vanligaste kranarna är de som du hittar på en byggplats. Sådana kranar kallas ofta för tornkran. Denna kran klarar av att lyfta cement och sätta grunderna till huset utan några problem. Om du är i behov av en mindre kran är det kanske en mobilkran du bör kolla på. Dessa är som namnet föreslår mobila och transporteras på en lastbil. Detta gör att dessa kan transporteras enkelt och är perfekta för arbeten där det inte är tänkt att kranen ska stanna särskilt länge. För riktigt tunga lyft, vid till exempel bygge av en bro, är det en pontonkran som gäller. Imponerande nog kan dessa lyfta upp till 10,000 ton.

Låt proffsen utföra jobbet

Att hantera en kran är inget som privatpersoner borde göra själv, och inget de faktiskt får göra själv. Det krävs en speciell utbildning för att hantera en lyftkran. Detta är varför det är viktigt att anlita en pålitlig och professionell firma. Om du letar efter lyftkranar i Stockholm är https://havator.se/ firman för dig. Här kan du inte enbart hyra kranar utan även personalen för att operera kranen åt dig. Du som kund har ingenting att oroa dig för då de står för säkerheten på platsen. Du kan bara luta dig tillbaka och kolla på när proffsen utför arbetet.