barnskor

Små fötter växer snabbt

Små fötter växer snabbt

Alla som har en småtting eller två där hemma vet hur fort de små liven växer, och det gäller inte minst fötterna. Ett barns fötter kan utan problem växa ett par storlekar bara över en sommar, och inte sällan har ett par skor knappt hunnit användas innan det blir dags att köpa nya igen. Bra skor är alltid viktigt, men kanske i synnerhet när det gäller barn som ska lära sig gå, hålla balansen, springa och hoppa. Att skorna sitter bra på foten, är tillverkade i snälla men tåliga material samt har en rejäl sula är bra tips att ha med sig på shoppingturen.  

 

 

Mät barnets fot

Eftersom barn kan ha svårt att själva bedöma om en sko sitter bra, är det absolut bäst att mäta barnets fot innan nya skor inhandlas. Till skillnad från när man köper skor åt sig själv, rekommenderas det att man går upp minst en storlek när det gäller barnskor. Dels just för att de växer så att det knakar, men också för att det i framförallt höst- och vinterskor, ska få plats med en extra sula och kanske en tjock socka. För trånga skor ger snabbt frusna små fossingar, så köp hellre en lite större storlek än något som passar på pricken.

 

 

Neongula, glittriga eller racerskor?

Förutom att barnskor ska vara bekväma och sitta bra, är det ju såklart också roligt om de är fina. Barn har ofta bestämd smak och vill gärna vara med och välja både kläder och skor själva, och som tur är finns det ju massor av tjusigt att välja mellan. Många barnskor går att hitta i härliga färger och med roliga detaljer – sådant som brukar vara extra populärt hos lekfulla barn med mycket spring i benen. För varför gå i tråkiga svarta skor, när det finns skojiga, färgsprakande som man blir riktigt glad av?