sälja guld

Smycken som ligger och skräpar

Smycken som ligger och skräpar

Hur ofta hittar man inte smycken som ligger längst ner i lådan och skräpar. Ett halsband eller ett armband som man fått efter mormor men som man egentligen aldrig gillat. Eller den där tjocka halskedjan som man köpte på Cypern för hundra år sen, och som nog aldrig egentligen har varit modern. Men den va ju så billig så man kunde helt enkelt inte motstå ett impulsköp. Vad ska man göra med alla dessa ägodelar som bara flyttas runt till olika platser där hemma för att sedan åter glömmas bort igen. Kasta dem känns inte bra. Det är ju ändå ett minne.

 

Flytta minnet till något du verkligen vill ha

Ett sätt är att faktiskt sälja sitt guld. Tyvärr kan det som sagt kännas lite fel. Men vad sägs om att man säljer det och sedan köper något som man verkligen gillar för pengarna. Då kommer man att minnas vad man sålde, för att få det man faktiskt använder kanske både till fest och till vardags. På så sätt så får de gamla smyckena ett eget värde i sig. Dessutom går minnena som kom med smyckena inte förlorade utan har helt enkelt bara bytt skepnad.

 

 

Hur gör man?

Numera kan du hitta företag på internet som köper guld. Vissa skickar ett kuvert som man kan skicka in guldet i. Man behöver inte oroa sig föra att smyckena skulle försvinna på vägen. Försändelsen är försäkrad så man förlorar inget om de skulle komma bort. Man visar bara upp kvittot från posten så att de ser att man skickat försändelsen. Skulle det ändå inte kännas rätt att skicka via posten så finns det ofta möjlighet att gå in i en fysisk butiken och sälja guld direkt över disken. På så sätt elimineras risken för att något skulle hända på vägen. Välj det som känns bäst för dig!