jaktkikare

Sort urval av jaktkikare

Sort urval av jaktkikare

Kikkertland är en speciallistshop för kikare och teleskop som har ett sort urval av kikare och tillbehör oavsett vad du behöver, allt från jakt- och naturkikare till tubkikare. Är du det minsta osäker på vad du bör välja är de experter på att hjälpa till med vilken modell du ska ha och vilken prisklass som kan vara lämplig. En kikare är en investering som du kommer ha glädje av under en lång tid, det är viktigt att det blir rätt så att du kan koncentrera dig på det du vill se och inte krångla med kikaren och kanske missa ett speciellt ögonblick. 

En av de viktigaste sakerna att tänka på när du väljer jaktkikare är vilken förstoringsgrad den ska ha. På sjön är det bra med en kikare som har 7x förstoring medan för jakt behövs ofta 8x eller 10x. Den som är riktigt stadig på hand kan klara en med 12x förstoring, men vid just jakt kan det vara svårt att vara så stadig på handen och veta var du ska titta. Ju större förstoring, desto mindre synfält brukar vara en regel. Det är alltså lättare att hitta ditt objekt och se detaljer med större synfält och lite mindre förstoring. 

Vill  du använda kikaren vid gryning och skymning passar en kikare med stor främre lins (42-50mm) bäst. Vill du hellre ha en kikare som är mindre och lättare så bör du välja en mini-/kompaktkikare. För jakt nattetid bör du välja en anpassad nattkikare som gör det möjligt att se i totalt mörker med till exempel IR-ljus. 

Det är enkelt att kontakta Kikkertland, på hemsidan hittar du information om vad du ska tänka på med din kikare, eventuella tillbehör och övrig jaktutrustning samt kontaktuppgifter och vad du gör om du trots allt inte skulle vara helt nöjd med ditt köp.