Låssmed Göteborg

Steg 1 - ring en låssmed med jour

Steg 1 - ring en låssmed med jour

Steg 1 – ring en låssmed med jour

Det finns visa scenarion som jag helt enkelt är livrädd för. Ett sånt är att tappa bort mina nycklar. Jag tror det kommer ifrån att jag tidig blev ”nyckelbarn” och fick gå hem själv efter skolan. Så nyckeln, och inkluderat då hela föräldrahemmet, blev mitt ansvar. Så att tappa bort nyckeln och därmed brista i ansvar blev en stor sak för mig.

Men ibland var olyckan framme och nyckeln försvann. Och det har även hänt i vuxen ålder. Vad gör man då som vuxen när man inser att man har tappat eller förlagt sina nycklar och inte kan komma in i sitt eget hem?

Det första du bör göra är helt klart att ringa en låssmed. En låssmed med jour ska väl tilläggas.

Låssmeder i Göteborg har just jour för att hjälpa dig i en sådan nödsituation och kan vara till stor hjälp för att få dig tillbaka in i ditt hem utan att du behöver bryta upp låset själv eller, ännu värre, byta ut det. Självklart har all denna bekvämlighet ett pris, så om du befinner dig i denna situation bör du se till att fråga låssmeden hur mycket det kommer att kosta. Du kan redan nu kolla in priserna på olika tjänster här: https://www.lashjalpen.se/

Låssmed Göteborg

Steg 2 – nya lås kan vara att rekommendera

Om du inte har en aning om var nycklarna är så är det även rekommenderat att du byter lås på ditt hus eller lägenhet.

Processen för att byta lås på en dörr varierar beroende på vilken typ av lås som ska bytas ut. De flesta lås kan dock bytas genom att följa dessa enkla steg:

1. Ta bort skruvarna från dörrhandtaget med en skruvmejsel.

2. Ta av dörrhandtaget och ta bort skruvarna som håller låset på plats.

3. Ta ut det gamla låset och byt ut det mot det nya.

4. Sätt tillbaka dörrhandtaget och skruvarna och sätt tillbaka skruvarna på dörrhandtaget.

Men har du ändå låssmeden på plats så kan du ju alltid be dem att fixa det till dig.