Uncategorized

Tandläkarbesöket är en hälsoinvestering

Tandläkarbesöket är en hälsoinvestering

Man har sett ett klart samband mellan god tandhälsa och ett allmänt gott hälsotillstånd, så det är en god idé att sköta om sina tänder för att hålla sig så frisk som möjligt. Många tänker på tandläkarbesök som något negativt, men det är ett förlegat synsätt. Nuförtiden är tandläkare oerhört måna om sina patienters trivsel och använder ny teknik som har gjort tandvården enklare och bättre än någonsin. Det är lätt att få hjälp av t.ex. en tandläkare Järfälla.

 

 

Lagning och rotfyllning är också bra

Man vill hålla tänderna hela och friska, och då är både tandlagning och rotfyllning viktiga delar av en tandvård där man vill motarbeta bakterieangrepp och infektioner. Vid rotfyllning borrar man ett hål till rotkanalen och tar bort det som återstår av tandpulpan. Dessutom rengör man utrymmet från bakterier, vilket är ett mycket viktigt moment innan rotkanalen fylls igen med ett specialmaterial.

 

Tandställningar och implantat

Hur leendet ser ut eller hur tänderna sitter räknas ofta till estetisk tandvård, men faktum är att tänder som sitter fel och snett är svårare att rengöra. Det är också svårt att äta ordentligt om det fattas tänder i munnen. Tandläkaren har många alternativ som du blir hjälpt av, både när det gäller utdragning, korrigering eller att fixa nya tänder med kronor och bryggor, s.k. implantat, där det behövs. Nya sorters tandställningar sätts fast skonsamt på tändernas baksida, känns knappt och är nästan osynliga. Du behöver inte alls dra dig för att kontakta en tandläkare. Det kan vara något av det bästa du kan göra för din självkänsla och hälsa.

 

Tandläkare gör mer för dig

Om du spelar ishockey eller ägnar dig åt kampsport, kan tandläkaren ordna speciella tandskydd. Med bettskena får du hjälp om du har huvudvärk och ömma käkar. Vill du ha ett extra bländande leende, kan du få tänderna blekta. Tandläkaren fixar det mesta.