trädbesiktning Malmö

Trädbesiktning i Malmö ger svar på dina frågor

Trädbesiktning i Malmö ger svar på dina frågor

editorial

Det är alltid bäst att vara säker på sin sak innan man gör någonting drastiskt. Om du har en skruttig bil kanske det är bäst att låta besiktiga den innan du ger dig ut på några längre resor med bilen. Den kanske i själva verket är skrotfärdig. Men det vore också onödigt att skrota den om den faktiskt är i helt dugligt skick. Den kanske bara behöver en liten ansiktslyftning. Exakt samma sak är det med träd. De måste besiktigas innan några slutsatser kan dras.

Träd och Malmö har sedan år 2021 en ganska känslig relation. Flera gånger under samma år rapporterades det om hur träd i staden vandaliserades. Det verkade som att någon skar av barken och ristade i träden. En del träd behövde fällas och ersättas med nya. Men det var naturligtvis ingenting man beslutade utan vidare. Innan sådana beslut togs hade man rimligtvis låtit någon arborist eller liknande besiktiga de utsatta träden.

 

trädbesiktning Malmö

 

Majestätiska träd

En trädbesiktning i Malmö ger svar på de frågor som behöver ställas om trädets hälsa. Det är lite som att låta trädet först gå till doktorn för att få en diagnos innan man skriver ut något recept eller bestämmer sig för att “dra ut kontakten”. Om du förstår vad som försöker sägas. Träden kan inte tala till oss med ord. Men på ett eller annat sätt kommunicerar de faktiskt med oss. Under besiktningen berättar de hur de mår och vad de har varit med om.

Låt inte dina träd i Malmö lida mer än vad de behöver göra. Det finns ingen anledning. Träd är majestätiska och värdiga varelser som förtjänar respekten att gå till botten med hur de mår. Du ska inte chansa med träd. Du ska inte tro att du vet bäst. För när allt kommer omkring är du en amatör. Och trädbesiktningen är bara ett samtal bort.