tryckeri

Tryckeri - En teknik värd att tacka

Tryckeri - En teknik värd att tacka

Kanske har du skrivit nästa bästsäljande roman och vill få den tryckt till en fysisk inbunden bok för att ge till nära och kära innan du gör den tillgänglig för den stora massan? Eller så har du skrivit en personlig berättelse till någon du håller kär och vill ge bort den i en inbunden bok för en extra touch. Kanske vill du trycka upp posters för din nya förening som vill locka till sig fler medlemmar? Oavsett vad du är i behov av att trycka upp, kan ett tryckeri hjälpa dig. 

 

 

Tryckkonstens historia

 

Tryckeri är helt enkelt en lokal eller byggnad där man utför tryckning av till exempel böcker, tidningar eller grafisk tryckning för exempelvis företagsloggor. Det äldsta svenska tryckeriet kan härledas ända tillbaka till 1500-talet. Tryckkonsten som lade grunden för dagens tryckerier startades under 1400-talet brukar benämnas som en av de mest revolutionerande uppfinningarna någonsin. När det blev möjligt att trycka böcker blev det också möjligt att ge texter en större spridning, och det skrivna ordet blev tillgängligt för fler. Idag, hundratals år senare är det svårt att tänka sig en värld utan tryckkonsten. Idag har vi vi tryckerier att tacka för våra morgontidningar, romaner såväl som företagskort -och loggor. 

 

Att hitta ett tryckeri

 

Förr fanns det många små tryckerier runt om i landet men det är något som har försvunnit mer och mer. Numera är det vanligt med stora tryckerier som sköter tryckeri åt många mindre företag, förlag och liknande. 

 

Men det betyder inte att de mindre, mer lokala tryckerierna inte existerar längre. De finns, även om de är ovanliga. Om du letar efter ett tryckeri i Växjö är kanske Karlssons Grafiska för dig. Karlssons Grafiska är ett litet och lokalt tryckeri som drivs av två engagerade delägare. De trycker allt från böcker till loggor. Med utgångspunkt i Småland har de hela Sverige som sin kundkrets.