husbilar

Upplev naturen på fyra hjul

Upplev naturen på fyra hjul

År 2020 var ett märkligt år för många semesterfirare i Sverige. På grund av pandemin och coronakrisen blev det omöjligt, eller åtminstone komplicerat och osäkert, att åka utomlands till solen och värmen när man tog semester på sommaren. Istället återföll svenskar till någonting som man kanske glömt bort längs vägen, nämligen att upptäcka den svenska naturen som finns på hemmaplan.

Och finns det då för bättre sätt att ta sig runt och upptäcka den i än med en husbil? Med bokstavligen ett hus i en bil kan du ta dig genom land och rike, stanna där du känner för och ha att du behöver på plats.

Det spontana resandets metod 

Husbilar är mer eftertraktat än någonsin. Det är något lyxigare än en husvagn, och dessutom betydligt enklare att transportera. Alla som har försökt backa med en husvagn kan nog skriva under på det. Med en husbil går allt mycket lättare.

Det kommer också göra att du får ut så väldigt mycket mer av ditt resande. All irritation som du hade lagt energi på med en husvagn kan istället förvandlas till avkoppling, spontanitet och frihet. Det gäller egentligen även om världen vore öppen för turister. Friheten i naturen du kan få med en husbil kan inte toppas av någon charterresa till Grekland, Turkiet eller Italien.  

Minnen för livet tack vare husbilen 

Tänk dig själv att du aldrig behöver boka hotell, vandrarhem eller stuga. Eller behöva sova i tält som en vildmarksmänniska. Husbilen är ett perfekt mellanting, och tar dig ofta närmare upplevelsen än vad någon annan logistik gör. Föreställ dig till exempel se en älg vandra förbi utanför ditt köksfönster när du parkerat i närheten av en skog. Eller stiga upp på morgonen och känna daggen i gräset mellan tårna och doften av ett sommarregn. Det är på husbilssemestern man skapar minnen för livet.