ukulele

Utforska din kreativitet med en ukulele

Utforska din kreativitet med en ukulele

Det kan vara rätt ensamt att vara låtskrivare. Man sitter i sin kreativa miljö och lyckas ibland tajma in inspiration och andra gånger inte. Vissa gånger kan det kännas som att man är inne på helt fel spår och borde göra något annat.
Sådana här är konstnärslivets nycker.

Kreativitetens utmaningar

Ibland kan det hjälpa att bara göra något helt annat. Ta och göra en riktigt tuff vandring eller ta danslektioner. För konstnären, oavsett om man är musiker eller inte, är hela livet en enda källa till inspiration.

Andra gånger kan det vara en idé att lära sig ett nytt instrument. Varför inte plocka upp en ukulele och testa vad som föds fram av att lära känna detta lilla instrument.
Det går att göra mycket med fyra strängar.

För livet som skapare handlar om att hela tiden utforska nya gränser.
Vad är det egentligen som väntar runt nästa hörn?
Vilka idéer får man om man gör si, eller så?

Det är detta konstanta utforskande av livets ytterligheter som är både det svåra och det belönande med det skapande livet. För ofta är man i gränsmarkerna till vad som är bekvämt. Når man dessutom någon form av framgång kan det bli ännu mer komplicerat. I varje fall om man har använt lidandet som källa till kreativiteten.

För vad händer när du kanske får en del pengar att röra dig med och inte längre har ren överlevnad som drivkraft?

Att vara ens skapande själ är således ett kall som inte är för alla. Precis som i alla former av entreprenörskap så är det ett ovisst tillstånd där man i flera lager bygger upp något bärande.

Plötsligt en dag så lossnar det och allt man drömmer om och mer därtill blir tillgängligt för en. Den grupp som når ändra fram är försvinnande liten, så arbeta målmedvetet och låta dina nederlag bli lektioner för framgång.