lägenheter

Värt att tänka på när det är dags att leta lägenheter

Värt att tänka på när det är dags att leta lägenheter

editorial

Att hyra en lägenhet kan många gånger vara enklare jämfört med att kasta sig in på bostadsmarknaden och köpa något. Även om bostadsköp ofta anses vara goda investeringar så kan det ibland vara klokt att först hyra lägenhet för att kunna ta reda på vilka behov man själv har och framförallt var man vill bo. För att lyckas i sitt lägenhetssökande så finns det några saker som man kan göra både inför och under jakten.

Tips till dig som söker lägenhet 

Först och främst så är det bra att fundera över vad det är man behöver och vill ha. Är det läget som är det viktiga eller storleken på bostaden? Eller är det något annat som känns viktigast? Man bör även räkna på hur mycket hyra man har råd att betala för att fortfarande ha pengar över till annat.

En klassisk tumregel är att man med normal inkomst kan sträva efter att lägga ungefär 30 procent av inkomsten efter skatt på boendet. Då får man utrymme att göra mycket annat än att bara bo. Eftersom det på många orter är hård konkurrens om lägenheter så kan man ibland behöva kompromissa lite gällande sina önskemål. Därför kan det vara bra att komma fram till vad som är allra viktgast samt vad man kan tänka sig att avstå ifrån. 

Hur går man till väga?

När man söker lägenhet så är det klokt att registrera sig hos olika fastighetsbolag och bostadsförmedlingar. Där kan man söka på lediga lägenheter i områden som känns intressanta. Vill man till exempel bo nära både hav och storstad så kan Öckerö kommun vara en bra plats. Med pendlingsavstånd till Göteborg och tillgång till vacker natur så kan det vara ett bra alternativ för många. Man kan till exempel vända sig till Öckerö Fastigheter, de har cirka 400 lägenheter på 7 av kommunens öar.