Sjukförsäkring

Visste du att det finns en sjukförsäkring som kan ge lite extra inkomst vid sjukskrivning?

Visste du att det finns en sjukförsäkring som kan ge lite extra inkomst vid sjukskrivning?

editorial

Att gå till sitt arbete när man inte är helt frisk är aldrig en bra idé. De senaste åren har vi blivit smärtsamt medvetna om hur lätt en sjukdom kan spridas samt hur farlig den kan vara för vissa. Förutom att det är dumt gentemot andra att riskera smittspridning på arbetsplatsen så är det sällan bra för tillfrisknandet om man inte låter sin kropp vila till dess att den är helt frisk igen. Har man en sjukdom som gör att man inte kan arbeta under en längre tid så har man ofta rätt till sjukpenning från Försäkringskassan.

Vad kan Försäkringskassan göra?

Om man inte kan arbeta på grund av att man är sjuk så kan man få sjukpenning. Det är ofta arbetsgivaren som betalar sjuklön de första två veckorna man är sjuk, detta istället för den vanliga lönen. För att få sjuklön krävs det att man på grund av sjukdom har nedsatt arbetsförmåga. Är man fortfarande sjuk efter dessa två veckor så kan man ansöka om sjukpenning från Försäkringskassan. Ersättningen som betalas ut är knappt 80 procent av lönen och som högst kan den ligga på 1 027 kronor per dag. 

Sjukförsäkring

Är man så sjuk att man efter ett år fortfarande måste vara sjukskriven så kan man ansöka om sjukpenning på fortsättningsnivå. Då kommer sjukpenningen att sänkas till 75 procent av lönen, men har man en allvarlig sjukdom så kan man ansöka om att få behålla samma nivå som tidigare.

Komplettera din sjukpenning med hjälp av sjukförsäkring 

Det kan för många också finnas möjlighet att komplettera sin sjukersättning med hjälp av en sjukförsäkring från Afa Försäkring. Den kan göra att man får ett antal procent extra på den sjukpenning man får från Försäkringskassan. Det som avgör kan bland annat vara vilken anställning man har samt hur mycket ersättning man får från Försäkringskassan. Läs mer på https://www.afaforsakring.se/privatperson/sjukforsakring/las-mer-och-anmal.

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://din-semester.se/

https://ferieguiden.se/

https://nya-expeditioner.se/

https://resebrevet.se/

https://reseposten.se/

https://rundresan.se/

https://semester-nytt.se/

https://semesternytt.se/

https://semesterposten.se/

https://travelguiden.se/

https://trevlig-resa.se/

https://utflyktsinfo.se/