Uncategorized

Gör ett tandläkarbesök

Gör ett tandläkarbesök

Att gå till en tandläkare och en mottagning som man känner sig trygg med är väldigt viktigt när man ska gå tilltandläkare.Det är många som inte tycker att det känns speciellt roligt att gå till tandläkaren och vissa har till och med mer eller mindre tandläkarskräck. Därför är det viktigt att gå till någon där man känner sig trygg och vet att de kan sin sak. Det kan finnas många anledningar till att man behöver besöka en tandläkare, alltifrån för att göra en undersökning till att laga eller rotfylla en tand. Att gå till tandläkaren regelbundet är viktigt, då kan man i regel åtgärda problem medan de är små, innan de hunnit blivit stora. 

I Jakobsberg och Järfälla finns tandläkarmottagningen GloriDent AB. Här kan man få sina tänder undersökta i en lugn och trygg miljö. Under en undersökning ställer de alltid rutinfrågor för att få veta lite mer. De frågar ofta saker om ens hälsa, om man äter några mediciner eller har allergier. De gör en hälsodeklaration för att ge bästa möjliga behandling. Innan undersökningen är det också bra att berätta om man har några önskemål eller funderingar. Därefter påbörjar tandläkare den kliniska undersökningen där de kontrollerar tänder och stödjevävnad. 

 

 

Oftast tar de fyra röntgenbilder för att komplettera undersökningen. Då ser de om du har några hål i tänderna och får samtidigt en uppfattning om bennivån kring tänderna. En kompletterande röntgen på rofyllda tänder kan också behövas ibland. Efter undersökningen får du ett skriftligt undersökningsprotokoll och även ett kostnadsförlag om något behöver åtgärdas. Där kan du se den beräknade kostnaden. De är kopplade till försäkringskassan och erbjuder räntefri delbetalning upp till cirka 12 månader. 

Mottagningen känns modern och som de ger bra tandvård. Här kan man också få tillgång till specialistvård. 

Att man får en skriftlig behandlingsplan känns också bra. Då har man koll på vad det kommer att kosta så det inte blir några överraskningar. Vid större behandlingar hjälper de också till med avbetalningsplan eller finansiering vilket är väldigt bra. 

Kika in till dem här: https://www.glorident.se/