flyttfirma

Så undviker ni flyttstressen

Så undviker ni flyttstressen

Att flytta kan vara både roligt och jobbigt; roligt för att en ny fas i livet tar sin början, och jobbigt för att man vet vad som väntar med planering, packning, rensning, tungt bärande och flyttstäd – samtidigt som både familjeliv och arbetsliv ska rulla på som vanligt. För att få livspusslet att gå ihop så underlättar det mycket om man kan ta hjälp med hela eller delar av flytten. Att anlita en flyttfirma som bär och transporterar sakerna till den nya adressen är väl investerade pengar. Idag kan man även nyttja det så kallade RUT-avdraget vid köp av flyttjänster så det behöver inte bli särskilt kostsamt.

 

Få hjälp med packning

En Flyttfirma kan även hjälp till med packningen då de är proffs på detta. De vet hur man bäst fördelar olika saker i flyttkartongerna så att de inte blir för tunga och så att jämvikt hålls. Att be flyttfirman packa ner porslinet och de mest ömtåliga sakerna minimerar dessutom risken för att något ska gå sönder. Det vet exempelvis att tallrikar ska slås in i förpackningsmaterial och ställas på högkant i lådorna. Naturligtvis märker de även upp alla lådor de packar efter innehåll så att man enkelt kan ställa dem i rätt rum på den nya adressen

 

 

Jämför priser mellan olika flyttfirmor

En flyttfirma kan hjälpa till med att flytta både bohag och företagskontor. Inte sällan kan de även erbjuda magasinering av bohag. Magasinering är ett säkert sätt att förvara sina ägodelar på i väntan på den nya bostaden. Vilka olika tjänster flyttfirmor erbjuder finns ofta beskrivet på deras hemsidor. Där brukar man även kunna be om en prisuppgift. För att man ska kunna få ett mer exakt pris bör de dock komma på hembesök och göra en beräkning. Begär alltid prisuppgift från mer än en firma då priserna kan variera en hel del.